Kuřecí popcorn po asijsku

Kuřecí popcorn po asijsku

Naše blogování funguje jednoduše. Blanka najde recept, pak mi o tom básní a pak to mám na stole. Blanka nafotí, napíše recept a mou jedinou starostí je psaní těchto úvodníků. Ale pozor, dneska je zde velká změna. Tento recept, raději se podržte, jsem objevil já sám. Upřímně není to první případ, ale většinou to skončí tak, že Blanka řekne, "takovou blbost na blog vařit nebudu". Tentokrát, jak vidíte, to prošlo. Dokonce se rozplývala, že je to tak jednoduché. Proto jsem provedl tzv. „test večeří“. Zeptal jsem se Blanky, jestli je to tak jednoduché, že to může dělat pravidelně k večeři. Samozřejmě, odpověděla mi Blanka. Tak jednoduché, že si mohu zavolat odpoledne, že to chci? Ano, tak jednoduché. Takže až se mne Blanka zeptá, co chci k večeři, mám další možnost, s kterou mne nepošle k šípku. A vymyslel jsem si to celé sám.

Ingredience
Kuře
600 g kuřecích prsních řízků
1 lžička soli
2 lžičky mletého černého pepře
250 ml podmáslí
250 g hladké mouky
slunečnicový olej na smažení
2 jarní cibulky – nakrájené
1-2 chilli papričky – nakrájené
Omáčka
100 ml světlé sójové omáčky
30 ml vody
100 g třtinového cukru
1 lžíce sezamového oleje
½ lžíce rýžového octa
½ lžičky chilli vloček
½ lžíce nastrouhaného zázvoru
¾ lžíce nastrouhaného česneku
1 ½ lžíce kukuřičného škrobu+ 1 ½ lžíce vody


Postup
Kuřecí řízky nakrájíme na malé kostičky o velikost cca 1-2 cm, které dáme do uzavíratelné nádoby a dobře je promícháme s 1 lžičkou mletého pepře a 1 lžičkou soli. Nádobu uzavřeme a maso necháme 30-60 minut odpočinout v lednici.
Mezitím si připravíme omáčku. V malém hrnci smícháme sójovou omáčku s vodou, cukrem, sezamovým olejem, rýžovým octem, chilli vločkami, nastrouhaným zázvorem a nastrouhaným česnekem. Za stálého míchání přivedeme k varu.
V malé mističce si rozmícháme kukuřičný škrob v 1 ½ lžíci vody a směs přilijeme za stálého míchání k vroucí omáčce. Omáčku necháme za občasného míchání jemně probublávat do zhoustnutí na konzistenci sirupu (5-6 minut). Hotovou omáčku ponecháme na podávání.
Ve větší misce si smícháme hladkou mouku s 1 lžičkou pepře a do jiné misky vlijeme podmáslí. Odpočinuté kuřecí kousky nejdříve obalíme v mouce, poté v podmáslí a nakonec opět v mouce. Obalené kousky masa pokládáme na tác nebo plech v jedné vrstvě. V hluboké pánvi si rozpálíme cca 5 cm vysokou vrstvu slunečnicového oleje na 175 °C a kuřecí kousky v něm usmažíme po částech dozlatova. Přebytečného oleje popcorn zbavíme na papírové utěrce.
Kuřecí popcorn podáváme s rýží, posypané nakrájenou cibulkou a chilli. Na talíři popcorn přelijeme připravenou omáčkou a ihned podáváme.





Vytištěno z http://www.kublanka.cz/index/kure_popcorn

Dobrou chuť přeje Kuba a Blanka.