Houbová bruschetta

Houbová bruschetta

Ty krásná víkendová rána, kdy se válíte v posteli, přiběhnou roztomilé děti a skočí k vám do postele. To je tak roztomilé, především třeba v šest ráno. A víte co je lepší? Když ty děti nejsou doma a jste doma sami. A úplně nejlepší je, když máte svátek, spíte jako dudek a probudí vás vůně vajíček, hub a opečeného chleba. Asi se nikdo nebude divit, že místo minerální vody, jsem si nalil skleničku vína. Pouze nechápu, kdy to Blanka všechno stihla uvařit. Že bych si pospal?

Ingredience
300 g hnědých žampiónů
50 ml olivového oleje + na podávání
20 g másla
1 šalotka
2 stroužky česneku
1 lžička tymiánových lístků + svazek tymiánu
1 lžíce najemno nakrájené pažitky + na podávání
balzamikový ocet
6 vajec
6 plátků ciabatty – recept naleznete ZDE
slunečnicový olej na smažení


Postup
Houby si nakrájíme na čtvrtiny, 1 stroužek česneku a šalotku nakrájíme najemno. Na mírném ohni si ve velké pánvi rozpálíme 50 ml olivového oleje, přidáme nakrájené houby, které necháme opéct dozlatova (2-3 minuty). Houby vyndáme z pánve děrovanou naběračkou na talíř. Do pánve přidáme máslo a necháme ho na mírném ohni rozpustit. Jakmile začne máslo pěnit, přidáme najemno nakrájenou šalotku, česnek a lístky tymiánu. Za stálého míchání necháme šalotku na mírném ohni změknout (1-2 minuty). Poté přidáme orestované houby, promícháme a dochutím solí a pepřem. Těsně před podáváním přidáme 1 lžíci nasekané pažitky.
Na grilu opečeme z obou stran plátky ciabatty. Ihned je potřeme stroužkem česneku a s pomocí malého svazku tymiánu je potřeme směsí olivového oleje s kapkou balzamikového octa.
Na slunečnicovém oleji si usmažíme volská oka.
Na plátky opečené ciabatty navrstvíme opečené houby, volské oko a vše na závěr posypeme najemno nakrájenou pažitkou.





Vytištěno z http://www.kublanka.cz/index/houbova_bruschetta

Dobrou chuť přeje Kuba a Blanka.