110 g minimálně 50% čokolády
110 g másla
150 g krupicového cukru
3 vejce
50 g kvalitního kakaa + na posypání
máslo na vymazání formy
200 ml 40% smetany ke šlehání, vychlazené
čerstvé ovoce na podávání
Postup
Troubu předehřejeme na 180 °C. Rozevírací dortovou formu o průměru 20 cm s odnímatelným dnem vymažeme máslem a dno vyložíme pečicím papírem. Nalámanou čokoládu dáme s máslem do žáruvzdorné misky, kterou postavíme na hrnec s vodou (hladina se nesmí dotýkat dna misky). Za občasného míchání zahříváme až do úplného rozpuštění (asi 5 minut). Poté čokoládu sundáme z vodní lázně, vmícháme krupicový cukr a necháme mírně vychladnout. Do mírně vychladlé čokolády zašleháme jedno vejce po druhém.

Jakmile je hmota dobře vyšlehaná, vmícháme prosáté kakao. Již dále nešleháme. Těsto vlijeme do vymazané dortové formy a pečeme v předehřáté troubě 20–25 minut.

Upečený dort necháme vychladnout ve formě. Poté ho vyjmeme z formy a lehce ho poprášíme kakaem. Těsně před podáváním vyšleháme vychlazenou smetanu dotuha a zdobícím sáčkem ji nastříkáme na dort. Dozdobíme čerstvým ovocem a ihned podáváme.
Komentáře
Zatím nemáme žádné komentáře. To je škoda.